• PROFESIE

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album PROFESIE.

            Keďže máme tento týždeň tému "PROFESIE", rozhodli sme sa navštíviť čo najviac zamestnaní v našom okolí. Začali sme v našej MŠ, kde sa nám predstavila naša pani kuchárka, pani učiteľka a pani školníčka. V areáli MŠ nám o svojej profesii porozprávali pani kaderníčka a pani nechtárka. Neobišli sme obchod, kde nás čakala pani predavačka. Azda najdlhšie sme sa zdržali na obecnom úrade, kde sa nám predstavil náš pán starosta, pani úradníčky i pani upratovačka. Tam nám pripravili milé prekvapenie i občerstvenie, aby sme mohli pokračovať ďalej v ceste. Neobišli sme ani pani vedúcu pošty a na záver nás prišla pozrieť naša pani riaditeľka. Veru dlhá cesta, ale zvládli sme to. Veľmi ďakujeme všetkým, ktorých sme dnes mohli navštíviť, za Váš čas, ochotu nám o sebe porozprávať, za spoluprácu a budúci rok si to určite zopakujeme. Ďakujeme! ❤️

          • 2% Z DANE

          • Vážení rodičia,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno - vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane. Zákon Vám umožňuje darovať 2% zo svojich daní. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%. Finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie výchovno - vzdelávacieho procesu na škole či skvalitnenie vybavenia školy.Potrebné tlačivá nájdete v prílohách alebo u nás na každej triede.

            Ďakujeme!

          • MERANIE ZRAKU V MŠ

          • Dnes v našej MŠ prebehlo bezplatné meranie zraku. Zdravé oči už v škôlke je program s celoslovenským pokrytím zameraný na preventívne merania zraku v materských školách. Skríningové merania zrakových parametrov sa realizuje deťom od 3 do 6 rokov bezdotykovo autorefraktometrom, ktorý dokáže s vysokou mierou spoľahlivosti odhaliť existujúce alebo začínajúce vývinové poruchy zraku. Práve včasné diagnostikovanie týchto porúch je kľúčové pre ich korekciu či úplné vyliečenie.

            https://zdraveocivskolke.sk/informacie-o-projekte/ 

          • Fašiangy, Turíce

          • Dňa 25.1.2024 (štvrtok) našu škôlku navštívila pani Marta Pažická spolu so svojimi kolegami. Predstavili nám hudobno – výchovný projekt  Fašiangy. Priblížili nám tradičné folklórne zvyky. Oboznámili nás so zvyklosťami, ktoré sa v mnohých regiónoch dodržujú dodnes (kroje, práca, zábava, spolužitie v rodine, trávenie voľného času, pečenie závinov, usporadúvanie sprievodov a maškár symbolizujúcich silu a plodnosť). Nechýbala ani tradičná fašiangová zábava a interaktívne zapojenie detí do hier a tancov.