• Vynášanie Moreny

          • „Morena, Morena, obi si kolená.

            Prichystáme ťa, odejeme ťa,

            zapálime ťa, zhodíme ťa.

            Vo vode ťa utopíme

            takto ťa odprevadíme.

            Nech rozkvitne zelený háj

            a nech príde krásna jar.“

             Aj v našej škôlke sa dodržiavajú tradície. Vo štvrtok 21.3.2024  sme sa s našimi najmenšími rozlúčili so zimou. Vyniesli sme Morenu, ktorá bola symbolom zimy a privítali sme jar.

             

          • Vidiečanová Habovka

          • Naše predškoláčky Ninka Ďurišová a Natálka Kobolková sa dňa 13.3.2024 zúčastnili celoštátnej súťaže Vidiečanová Habovka. Vidiečanová Habovka je celoštátna postupová súťaž a prehliadka hudobného folklóru detí a dospelých. Súťaž je vrcholným podujatím svojho druhu na Slovensku a uskutočňuje sa od roku 1976.  Hlavným cieľom súťaže je podporovať a rozvíjať poznanie hudobného folklóru Slovenska, vzťah k tradičnej ľudovej kultúre a objavovať nové spevácke a muzikantské talenty v oblasti interpretácie ľudovej hudby.

            Dievčatá reprezentovali našu škôlku pásmom – Malé kraviarky. Zazneli piesne, ktoré sa spievali pri pasení kráv. Všetky piesne dievčatá interpretovali v kysuckom nárečí,  čo ocenila aj porota.  S týmto súťažným číslom získali strieborné pásmo. (2.miesto) Gratulujeme!

             

          • Recitačná súťaž "Jazýček môj, ohýbaj sa!"

          • Gratulujeme Martinkovi Hermanovi za krásne 2️⃣.miesto v recitačnej súťaži "Jazýček môj, ohýbaj sa!", ktorá sa uskutočnila v Kysuckej knižnici v Čadci. Našu materskú školu reprezentovala krásnou básňou aj Ninka Ďurišová. Tešíme sa z nášho úspechu, keďže konkurencia bola naozaj veľká. ❤️