• Zdravé zúbky

          • "Kto chce zdravé zúbky mať, musí si ich umývať!" 

            Dňa 12.10. 2023 k nám zavítala návšteva z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Čadci, ktorá deťom vysvetlila a ukázala ako by sme sa mali starať o svoje zúbky aby sme ich mali stále čisté a pekne biele. Prednáška sa uskutočnila vo všetkých 3 triedach.

             

             

          • Zberné nádoby na batérie a tonery

          • Vážení rodičia,

            keďže sa aktuálne zapájame do programu Recyklohry.sk a projektu Zelená škola, chceme Vám oznámiť, že v našej MŠ sa na 1.poschodí nachádzajú zberné nádoby na batérie (vedľa schodov) a tonery + cartridge (vedľa dverí do šatne). Naša planéta nám nie je ľahostajná, preto sa snažíme triediť odpad a následne podporujeme jeho recykláciu. Ak si s týmto druhom odpadu neviete dať doma rady, pokojne ho prineste do našej MŠ a my zabezpečíme jeho odvoz. 

          • SVETOVÝ DEŇ UMÝVANIA RÚK 💧✋

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album SVETOVÝ DEŇ UMÝVANIA RÚK 💧✋.

            Keďže si cez víkend pripomíname SVETOVÝ DEŇ UMÝVANIA RÚK, dnešný deň sme využili na to, aby sme si vysvetlili, prečo si ruky musíme umývať a hlavne, akým spôsobom. 💧✋ Vysvetlili sme si, kedy je potrebné ruky umyť a čo sa môže stať v prípade, že si ich umývať nebudeme. 💧✋ Vystrihli sme stopy a vytvorili cesty vedúce od záchodov k umývadlám, aby sme na umytie rúk nezabúdali. 💧✋ Ukázali sme si správny spôsob umytia rúk a ten sme si nalepili hneď vedľa umývadiel. 💧✋ Touto aktivitou sme sa taktiež zapojili do súťaže o čistiace prostriedky Domestos na celý rok. 💧✋ Nechýbali ani piesne o čistých rúčkach či hra.

          • Ovocný týždeň- 🐞

          • Ovocný týždeň v 3. triede: Počas týždňa si deti priniesli rôzne ovocie, ktoré sme pomenovali, počítali, umyli, nakrájali a ochutnávali. Najväčšia zábava bola pre deti sa premeniť na Chasea (masku) a hádať, ktoré ovocie dostali do úst. Nakoniec sme si zvyšok ovocia odštavili a spravili šťavu. Na konci týždňa sme sa premenili na pirátov a zakopali v lese poklad z prírodného materiálu. Na konci roka, keď ho vykopeme, uvidíme, čo sa stratilo (rozložilo) a čo ostalo. 

          • Jeseň v plnom prúde

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jeseň v plnom prúde .

            Jeseň zaklopala aj na naše dvere a my sme spoločne začali týždeň s krásnou témou "Ovocie". Počas celého týždňa si detičky nosili do MŠ rôzne druhy ovocia. Rozprávali sme si dôležité informácie o ovocí, o jeho pozitívnych účinkoch pre naše zdravie a pod. S deťmi sme každý deň ochutnávali rôzne druhy ovocia a v piatok sme si spoločne vyrobili jablkový džús. Deti sa do daných aktivít zapájali s veľkým nadšením. Taktiež sme nezabudli aj na našu tradičnú aktivitu, a to "Zakopanie pokladu". Deti zhotovili nákres, čo všetko sa do zeme uloží - sklo, papierová vreckovka, kovový predmet, plast, kôrka z chlebíka,jablko, gaštany a mnoho iného.... . Keď uz bolo všetko dôkladne pripravené, spoločne sme "poklad" zakopali do zeme. Deti "poklad" na konci školského roka vykopú a budú pozorovať, čo všetko príroda dokáže prijať a rozložiť a čo naopak do prírody nepatrí.